22:00 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
141 0 0

Rezoluția cu privire la limitarea împuternicirilor președintelui american privind operațiunile militare din Iran a fost votată de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA, dominată de democraţi, a votat joi o rezoluție care prevede limitarea împuternicirilor liderului de la Casa Albă privind operațiunile militare din Iran, comunică RIA Novosti.

Anterior, spicherul Camerei, Nancy Pelosi, a declarat că acțiunile militare împotriva Iranului provoacă îngrijorare, iar puterea executivă nu informează Congresul în măsura cuvenită în legătură cu aceste acțiuni.

Documentul nu are putere de lege, iar în cazul adoptării lui de către Senat, acesta urmează să fie expediat președintelui pentru semnare. Însă rezoluția, cel mai probabil, nu va acumula numărul necesar de voturi, Camera Superioară fiind dominată de republicani, care în linii mari îl susțin pe liderul de la Casa Albă. Astfel, legislatorii și-au exprimat doar poziția, neavând împuterniciri reale pentru a-i interzice lui Trump acțiunile militare împotriva Iranului.

Anterior, SUA au întreprins o operațiune în care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani. Pe 8 ianuarie, Iranul a răspuns cu un atac de rachete asupra bazelor militare din Irak unde sunt dislocate forțele militare americane.

În mesajul său către națiune, Donald Trump a declarat că SUA nu doresc să-și folosească forța militară împotriva Iranului, dar a anunțat noi sancțiuni împotriva Teheranului.

Tematic

Scandalos: ”Donald Trump a comandat uciderea” unui important lider militar
România, între SUA și Iran, se află ”în prima linie a frontului irakian”
Tagurile:
Iran, limitate, împuterniciri, SUA, Trump


Știrile Zilei