14:25 22 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
237 0 0

Consiliul Suprem de Securitate este convocat astăzi în ședință de președintele Igor Dodon. Pe agendă figurează „subiecte de importanță majoră”, potrivit șefului statului.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon convoacă în această dimineață Consiliul Suprem de Securitate (CSS). În ședință „vor fi abordate subiecte de importanță majoră”, a declarat șeful statului, citat într-un comunicat de presă al Președinției, fără a oferi detalii. 

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Prima ședință a CSS în noua componență, rezultată după instalarea în noiembrie a Guvernului Chicu, a fost convocată de șeful statului pe 4 decembrie 2019. Atunci, membrii CSS au discutat despre investigarea furtului din sistemul bancar, situația cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău, interceptările telefonice,  investigarea situației dublei identități a anumitor persoane, situația în domeniul aprovizionării țării cu energie electrică și gaze naturale.

Precizăm că luni, 20 ianuarie, președintele Igor Dodon a convocat ședința săptămânală tradițională a conducerii de vârf a statului, la care a participat președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, și prim-ministrul Ion Chicu.

Primele trei persoane în stat au discutat subiecte de pe agenda social-economică și politică, în special, prețurile, tarifele și mecanismul de monitorizare de care dispune Guvernul, realizarea proiectelor de infrastructură lansate recent, inclusiv de construcție a drumurilor, de aprovizionare cu apă, iluminare, salubrizare și gazificare a localităților.

Tematic

Și președintele Igor Dodon s-a scăldat în apa rece ca gheața de Bobotează – Video
Ce spune Igor Dodon despre majorarea tarifelor la transport în Chișinău
Igor Dodon se află într-o vizită la Moscova: Cu cine s-a întâlnit șeful statului - Video
Tagurile:
CSS, Igor Dodon


Știrile Zilei