17:25 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
13510

Deputații Parlamentului Republicii Moldova vor dispune de tablete în sala de plen. Acestea vor fi folosite pentru votul electronic și documentarea pe pagina web a Legislativului și nu pentru jocuri sau filme.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Serviciul de presă al Parlamentului anunță într-un comunicat de presă că achiziția de tablete se face în cadrul proiectelor e-Parlament și e-vot.

”Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului”, se mai menționează în comunicat.

Mai mult, specialiștii Parlamentului lucrează la o nouă pagină web și un sistem de vot electronic. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova.

Tematic

Trei partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare am avea alegeri: Iată care sunt
Tagurile:
vot, deputați, Parlament


Știrile Zilei