04:45 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
160 0 0

Secretarul general al Parlamentului Republicii Moldova explică din ce cauză Legislativul renunță la recipientele din plastic.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Începând cu 2020, Parlamentul Republicii Moldova anunță că a renunțat la recipientele din plastic. Datorită acestei decizii, anual, vor fi economisiți aproximativ 100 de mii de lei din bani publici.

În continuare, apa va fi distribuită gratuit prin dozatoare de apă pe holuri, la comisii, fracțiuni și pentru ședințele plenare ale Parlamentului. Totodată, paharele din plastic vor fi înlocuite cu pahare din carton.

”Sticlele de plastic sunt o mare problemă de mediu. Din păcate, apa la robinet nu este de calitate, respectiv suntem nevoiți să aducem apă potabilă din comerț, dar am decis să renunțăm la plastic”, a declarat Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova Adrian Albu.

Potrivit lui, aceste măsuri vor contribui atât la reducerea poluării mediului, cât și vor contribui la economisirea banilor publici, inclusiv pentru că se va lua apă dozat, fără a arunca recipientele pe jumătate pline.

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)

Tematic

Amenzi de mii de lei pentru utilizarea și vânzarea pungilor și veselei din plastic
Tagurile:
parlament, Plastic

Știrile Zilei