14:41 16 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.45
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
155 0 0

Mașinile de pe malul drept al Nistrului vor tranzita în continuare regiunea transnistreană pentru a ajunge în Ucraina. Administrația de la Tiraspol „a înghețat” restricțiile ce urmau să fie aplicate de astăzi.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Administrația de la Tiraspol „a înghețat” restricțiile la tranzitarea regiunii transnistrene pentru pentru transportul auto cu numere de înmatriculare moldovenești anunțate anterior și care urmau să fie puse în aplicare din 24 ianuarie.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut anunțul la întrevederea din 23 ianuarie cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare a problemei transnistrene, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, potrivit unui comunicat de presă al administrației transnistrene.

Tiraspolul a decis să nu pună în aplicare interdicția după ce Chișinăul a suspendat restricțiile de traversare a frontierei moldo-ucrainene impuse vehiculelor înmatriculate în regiunea transnistreană, a spus liderul transnistrean.

„La această oră, Moldova a anunțat suspendarea interdicției și, ca urmare, a fost înghețată punerea în aplicare a măsurilor de răspuns din partea Transnistriei”, a precizat Vadim Krasnoselski.

Mașinile de pe malul drept al Nistrului tranzitează regiunea transnistreană pentru a ajunge în Ucraina.

Pe 17 ianuarie, președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu Vadim Krasnoselski despre restricția de circulație pentru vehiculele cu numere de înmatriculare moldovenești dorită de Tiraspol. Interlocutorii au convenit atunci să găsească urgent o soluție pentru a nu permite înrăutățirea situației.

Tematic

Cum ajung în Moldova mașinile furate din Uniunea Europeană – Isprava a cinci moldoveni
Paradox fiscal: Accizele pentru mașinile vechi, de 18 ori mai mari decât pentru cele noi
Tagurile:
moldovenești, numere de înmatriculare, Transnistria, Restricții, mașini

Știrile Zilei