17:35 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
7710

Igor Dodon a participat la flashmob-ul mondial „WeRemember”, în memoria victimelor Holocaustului. Din 2015, 27 ianuarie este Ziua comemorării victimelor Holocaustului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon și membrii delegației care l-a însoțit în Israel s-au alăturat la întoarcere, în avion, flashmob-ului mondial cu genericul „WeRemember/Ne amintim”, în memoria victimelor Holocaustului.

„În drum spre casă de la Tel Aviv, chiar la bordul aeronavei, la rugămintea conducerii comunității evreiești din Moldova, delegația noastră a participat la un flashmob cu genericul #WeRemember, care este organizat în mai multe țări ale lumii pentru comemorarea victimelor Holocaustului, cu prilejul celor 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz de către Armata Roșie”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Șeful statului a reamintit că, pe 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să declare ziua de 27 ianuarie drept Zi a comemorării victimelor Holocaustului.

Igor Dodon a mai adăugat că Republica Moldova va susține, inclusiv la nivel legislativ, eforturile comunității internaționale în combaterea terorismului, antisemitismului și a xenofobiei.

Igor Dodon a efectuat o vizită în Israel în perioada 22-24 ianuarie, la invitația președintelui Reuven Rivlin. Președintele moldovean a participat la Forumul Mondial „Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul” din Ierusalim și a avut o serie de întrevederi și discuții cu liderii altor state.

Tematic

Bilanțul vizitei președintelui în Israel: Iată cu cine s-a întâlnit Igor Dodon
Tagurile:
Igor Dodon, Holocaust, Flashmob


Știrile Zilei