08:02 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
110 0 0

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter care s-a produs aseară în estul Turciei, la orele 17:55 GMT, a provocat pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale. Igor Dodon le-a exprimat condoleanțe președintelui și poporului turc.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat sâmbătă, 25 ianuarie, un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu cutremurul devastator de vineri seară.

„Сu profundă tristeţe și regret am aflat despre cutremurul produs în estul Turciei, care a lăsat în urmă vieți pierdute, pagube materiale şi amintiri dureroase”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

„În aceste clipe de suferinţă, adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, sincere condoleanţe familiilor celor îndurerați. Suntem alături de cetăţenii Republicii Turcia şi le dorim recuperare grabnică celor care au fost traumatizaţi în rezultatul dezastrului natural”, i-a scris Igor Dodon președintelui turc.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), provocând pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale.

Epicentrul seismului a fost în zona orașului Sivridge din provincia Elazig. Conform celor mai recente date, în provinciile Elazig și Malatya, ca urmare a cutremurului, 20 de persoane au murit și 1.030 au fost rănite.

Potrivit Agenţiei pentru Situaţii Excepţionale şi Dezastre Naturale din Turcia, după cutremur, au fost înregistrate 228 de replici de magnitudine 4.0 și mai mari. 

Seismurile au fost resimțite în provinciile din estul Turciei Adana, Hatay, Osmaniye, Tunzheli, Gaziantep, Shanliurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Chorum și Kayseri, precum și în nordul Siriei.

Tematic

Alertă: Cutremur important în Vrancea – iată când anume poate suferi Chișinăul
Ne așteaptă un cutremur puternic? Fenomen alarmant în zona seismică Vrancea
Tagurile:
Cutremur, Igor Dodon, Turcia


Știrile Zilei