01:10 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Politică
Sa primesc un link scurt
9701

Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Chinei cu prilejul intrării în noul an conform calendarului oriental. Șeful statului a apreciat înalt „cooperarea tot mai dinamică și mai substanțială” moldo-chineză și a mulțumit pentru sprijinul acordat de China.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a adresat președintelui Chinei, Xi Jinping, „în numele poporului Republicii Moldova” şi al său personal, „cele mai sincere felicitări cu ocazia Anului Nou”.

Chinezii au sărbătorit Revelionul și intrarea în Anul Șobolanului de Metal pe 25 ianuarie. Anul se va încheia, conform zodiacului oriental, pe 11 februarie 2021.

Igor Dodon i-a dorit președintelui Chinei „multă sănătate, fericire, prosperitate și realizări frumoase”.

În același mesaj de felicitare, șeful statului a remarcat „cu deosebită plăcere cooperarea tot mai dinamică și mai substanțială” dintre Republica Moldova și China.

Relația moldo-chineză are ca fundament „prietenia tradițională, valorile fundamentate comune și respectarea reciprocă a integrității teritoriale și a suveranității statelor noastre”, a menționat Igor Dodon.

Președintele moldovean a exprimat recunoștință pentru sprijinirea constantă a reformelor promovate de conducerea Republicii Moldova și pentru asistența considerabilă oferită în acest sens de poporul chinez.

Tematic

China susține propunerea lui Putin privind convocarea membrilor permanenți ai CS al ONU
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum
Igor Dodon i-a transmis un mesaj lui Vladimir Zelenski: Ce i-a spus liderului de la Kiev
Tagurile:
Anul Nou, China, Igor Dodon


Știrile Zilei