14:52 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Politică
Sa primesc un link scurt
22810

Igor Dodon efectuează o vizită la Strasbourg, unde s-a întâlnit cu președintele APCE, Hendrik Daems. El s-a referit și la problema transnistreană, spunând că aceasta trebuie soluționată cu respectarea suveranității şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, președintele Igor Dodon a avut miercuri, 29 ianuarie, o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems.

Igor Dodon la Strasbourg
Igor Dodon la Strasbourg

Șeful statului a subliniat în cadrul discuției că autoritățile de la Chișinău depun eforturi în vederea realizării angajamentelor asumate pentru încheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către APCE și trecerea la alt nivel structurat cu APCE - obiectiv care se regăsește şi în Planul de Acţiuni al Guvernului moldovean pentru anii 2020-2023.

„Am apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu CoE și APCE și interesul cu care sunt urmărite constant evoluţiile din țara noastră”, a informat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

De asemenea, președintele moldovea a apreciat drept „utilă şi indispensabilă expertiza oferită de structurile CoE în eforturile de avansare a reformelor interne”.

La întâlnirea cu Hendrik Daems, Igor Dodon s-a referit și la problema transnistreană. „Am reiterat hotărârea fermă de a identifica în cadrul formatului de negocieri „5+2” o soluţie adecvată pentru problema transnistreană, în baza respectării suveranității şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, a informat șeful statului.

În 2020, se împlinesc 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei. Cu acest prilej, Igor Dodon l-a invitat pe Hendrik Daems să efectueze o vizită la Chișinău.

Tematic

Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegația Departamentului de Stat al SUA - Video
Tagurile:
Strasbourg, Igor Dodon


Știrile Zilei