07:39 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Deputații din Partidul Democrat și-au prezentat prioritățile pentru sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Deputații din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-au întrunit miercuri, 5 februarie, în prima ședință din acest an a grupului parlamentar. Imediat după aceasta, la un briefing, președintele PDM, deputatul, fostul premier Pavel Filip, care a fost însoțit de colegi, a prezentat prioritățile formațiunile pentru sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

Pavel Filip a spus că PDM se află în „opoziție constructivă” și va susține inițiativele pe care le va considera bune ale oricărui partid politic. Reamintim că PDM a sprijinit prin vot, pe 14 noiembrie 2019, instalarea Guvernului condus de Ion Chicu.

PDM dorește „o viață mai bună pentru oameni”, astfel încât consideră prioritar domeniul social-economic și va susține proiecte de lege „care să conducă la creșterea nivelului de viață, educație de calitate, medicină modern, asistență socială”, a declarat Pavel Filip.

Pentru atingerea unui nivel de trai mai bun este nevoie de o economie puternică, a adăugat liderul PDM.

„Vom lucra pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și creșterea economică, așa cum am făcut-o în ultimii ani, și, desigur, că nu putem scăpa din vedere dezvoltarea infrastructurii”, a adăugat Pavel Filip.

De asemenea, printre prioritățile grupului parlamentar PDM se va afla „reforma Justiției și lupta împotriva corupției”, „după cum ni le-am asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană”, a arătat Pavel Filip.

PDM va opta în continuare pentru „integrare europeană și relații bune cu alte state”, „rămâne un partid proeuropean” și „consideră că parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil” și „singura cale de dezvoltare a țării noastre”, a spus președintele formațiunii.

„Ne dorim în continuare relații bune cu vecinii noștri România și Ucraina și consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite”, a adăugat Pavel Filip.

PDM va mai avea printre priorități „inițiative care vor ajuta la rezolvarea diferendului transnistrean în cadrul statului suveran, independent și integru Republica Moldova”, „pornind de la rezolvarea problemelor cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, potrivit liderului PDM.

Pavel Filip a mai declarat că dorința PDM este ca Republica Moldova să dețină „controlul integral asupra frontierelor și deciziilor sale”.    

Tematic

Unde este Vlad Plahotniuc: Ce spune Interpol
În ce țară se poate refugia Vlad Plahotniuc după interdicția SUA – expert politic
Dumitru Diacov, despre „Love Story-ul” dintre PSRM și ACUM
Ipoteză interesantă despre interdicția aplicată de SUA lui Vlad Plahotniuc – expert
Tagurile:
priorități, 2020, PDM


Știrile Zilei