21:42 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
228 0 0

După consultările purtate cu exponenții partidelor parlamentare, liderul de la Cotroceni a dat peste cap calculele politicienilor. ”Noul premier” desemnat de Klaus Iohannis este tot Ludovic Orban, demis ieri din fruntea Guvernului prin moțiune de cenzură.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Iohannis a trecut ca un tanc peste moțiunea de cenzură și peste propunerile partidelor care au format noua majoritate, desemnându-l pentru funcția de premier tot pe Ludovic Orban.

”Avem un guvern liberal, care a venit cu reforme, îmbunătățiri, toate în folosul cetățenilor – pe de altă parte avem un PSD care are foarte mulți parlamentari și se opune – vrea să oprească lucrurile”, a spus Iohannis.

Pe scurt, Iohannis a ținut o întreagă pledoarie pro-PNL și pro-anticipate, subliniind că soluția este un partid liberal cu o majoritate în parlament. Deci, anticipate.

”Întoarcerea la electorat e soluția corectă, care satisface democrația - altfel spus anticipate”, a spus președintele României.

Dar, în situația de față, Iohannis a spus în treacăt că a avut consultări, nefăcând niciun comentariu – deci tratând ca derizorie etapa legală.

”Până la anticipate, putem să facem următorul pas”, a spus cu ironia „lucrului bine făcut” Iohannis – ”desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern – îl desemnez pe domnul Ludovic Orban”.

Deci, o surpriză pentru mulți analiști, o situație absolut ciudată și ridicolă, în care, de fapt, nimeni nu are soluții.  Iohannis NU are premier, ci o figură cu totul nepotrivită, la fel și cei din PSD nu au premier, ci au venit cu o propunere ridicolă. De plătit… vor plăti românii.

Tematic

Șeful diplomației moldovenești, despre declarațiile lui Iohannis referitor la Moldova
Cum condiționează Iohannis relațiile României cu Moldova de interesele sale politice
Tagurile:
Ludovic Orban, desemnat, premier, Klaus Iohannis


Știrile Zilei