12:55 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
314 0 0

Ce a avut în vedere Lukașenko atunci când a spus că a venit ”momentul adevărului” – iată cum explică purtătorul de cuvânt al liderului rus.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Chestiunea relațiilor dintre Moscova și Minsk ”generează într-adevăr mari emoții”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Astfel a comentat el cuvintele președintelui Belarusului, Aleksandr Lukașenko, care a spus înainte de întâlnirea de ieri cu Vladimir Putin că a venit un așa-zis ”moment al adevărului”.

Peskov a menționat că ambii președinți fac tot posibilul pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, Rusia și Belarusul rămânând totodată state suverane care își urmăresc propriile scopuri.

”Însă ei se întrunesc în numele unor interese comune, de uniune, este exact ceea la ce asistăm acum, a declarat el în cadrul emisiunii ”Moscova. Kremlin. Putin” la postul TV ”Rossia 1”.

Negocierile de la Soci

Vineri, la Soci, au avut loc negocieri între Putin și Lukașenko. Întrevederea a avut loc pe fundalul unor disensiuni ale părților în ceea ce privește chestiunea carburanților. Șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak a comunicat în urma vizitei colegilor belaruși că livrările de gaze și petrol vor fi realizate în aceiași bază comercială și în condițiile anului 2019. Prețurile și volumele livrărilor de resurse energetice rusești vor fi reglementate de piață.

Șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak a relatat că Minskul a rugat să-i fie acordate anumite reduceri, însă autoritățile ruse nu au dat curs solicitării. Kozak a explicat acest lucru prin imposibilitatea reglementării de către stat a pieței petroliere. Totodată, ele a apreciat că dialogul celor doi șefi de stat a decurs într-o cheie pozitivă.

Tematic

Putin și Lukașenko au jucat hochei la Soci - Foto
Tagurile:
Soci, întâlnire, Dmitri Peskov, Lukașenko, Putin

Știrile Zilei