20:25 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Politică
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Secretarul general al Ministerului Finanțelor, Iuri Pașinschi, a avut astăzi, 10 februarie 2020, o întrevedere cu șeful adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Martin McDowell.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Oficialii au făcut o trecere în revistă a subiectelor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale și prioritățile Ministerului Finanțelor pe termen mediu. La fel au discutat și despre oportunitățile de impulsionare a cooperării dintre cele două state. În debutul ședinței, Iuri Pașinschi a exprimat gratitudine poporului american pentru suportul acordat Guvernului de la Chișinău și poporului Republicii Moldova, menționând că țara noastră dorește continuarea cooperării cu Statele Unite ale Americii. 

De asemenea, a fost discutat stadiul actual al relațiilor Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional, precum și despre progresele în implementarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice 2013-2020. În context, secretarul general al Ministerului a menționat că în anul curent urmează a fi efectuată o evaluare a implementării respectivei strategii.

La rândul său, șeful adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Martin McDowell a reiterat deschiderea SUA de a susține în continuare Republica Moldova și de a identifica noi domenii de cooperare, cum ar fi domeniul vamal, securității statului și altele. 

Tematic

România și SUA își vor coordona poziția în privința Republicii Moldova
Tagurile:
ministrul Finanțelor, Chisinau, SUA, adjunct, sef


Știrile Zilei