09:17 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Deputații PAS şi PPDA au depus astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Deputații PAS şi PPDA au depus joi în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de votul a 51 de parlamentari. Acțiunea deputaților vine în contextul ultimelor declarații ale lui Aureliu Ciocoi cu privire la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru.

„Nu mai avem nevoie de politică externă așa-zisă echilibrată, care să nu supere, ci care să reprezinte interesele statului nostru. Trebuie să se facă colaborări cu alte state în baza principiilor internaționale. Înaintăm o moțiune asupra activității MAEIE”, a spus deputatul Chiril Moțpan. 

Deputaţii PAS şi PPDA condamnă declaraţiile recente făcute de ministrul de Externe Aureliu Ciocoi, care a menţionat că Rusia, de fapt, a oprit conflictul armat de la Nistru, dar nu a comis un act de agresiune împotriva Moldovei.

Deputații s-au întâlnit astăzi într-o nouă ședință a Parlamentului. Pe ordinea de zi sunt 14 subiecte, printre acestea și Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

Tematic

Cel mai sincer ministru de Externe: Aureliu Ciocoi ne spune când vom adera la UE
Tagurile:
Cenzură, Moțiune simplă, PPDA, PAS


Știrile Zilei