23:07 03 August 2020
În direct
  • EUR19.81
  • USD16.72
  • RUB0.23
  • RON4.10
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
104 0 0

În cadrul întrevederii, șeful diplomației moldovenești l-a invitat pe omologul său rus să efectueze o vizită în țara noastră.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Miniștrii de Externe ai Moldovei și Rusiei, Aureliu Ciocoi și Serghei Lavrov au avut o întrevedere în cadrul căreia a fost discutată agenda relațiilor bilaterale. Întâlnirea a avut loc în marja segmentului ministerial al celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. 

Cei doi miniștri de Externe au abordat mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale, confirmând disponibilitatea părților de a promova continuu dialogul în diverse domenii de interes reciproc.

”În context, s-a discutat despre acțiunile bilaterale planificate pentru anul curent, inclusiv consultările pe linia ministerelor de externe, dar și o serie de întrevederi la nivel înalt”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat invitația pentru omologul său rus de a efectua o vizită în țara noastră.

În marja aceluiași eveniment,  Aureliu Ciocoi s-a mai întâlnit cu omologul său slovac Miroslav Lajčák, viceminiștrii de externe ai Albaniei și Statului Qatar, Agron Tare și Lolwah Rashid Al-Khater, dar și cu directorul responsabil pentru cooperarea cu Federația Rusă, Belarus, Republica Moldova și Parteneriatul Estic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe german, Tobias Tunkel.

Tematic

Politica externă a țării, în viziunea PSRM: Declarație propusă parlamentului - Video
Tagurile:
ONU, întrevedere, Serghei Lavrov, Aureliu Ciocoi


Știrile Zilei