09:54 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
107 0 0

Cetățenia moldovenească nu va fi obținută „prin investiție” până cel puțin pe 1 ianuarie 2021 – un proiect de lege avizat pozitiv de Guvern prevede instituirea unui nou moratoriu.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința sa de miercuri, 26 februarie, un proiect de lege ce prevede instituirea unui nou moratoriu la obținerea cetățeniei moldovenești prin investiție, până la 1 ianuarie 2021.

Moratoriul anterior la acest proces a expirat pe 23 februarie 2020.

Este posibil ca proiectul de lege ce a obținut miercuri avizul pozitiv al Guvernului să fie examinat în ședința de joi, 27 februarie, a Parlamentului.

Guvernul Chicu a argumentat că moratoriu la aplicarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova este necesar „pentru a efectua o analiză detaliată a mecanismelor de verificare a aplicanților și a înlătura amenințările posibile”.

Săptămâna trecută, premierul Ion Chicu a declarat că cetățenia Republicii Moldova a fost obținută prin investiție de 5 persoane în total. Pe contul destinat procedurii s-ar afla vreo 500 de mii de euro de la persoanele care au devenit cetățeni moldoveni prin respectiva metodă.

Moratoriul anterior la cetățenia prin investiție a fost aplicat pe timpul Guvernului condus de Maia Sandu. Formațiunea condusă de fostul premier, Partidul Acțiune și Soplidaritate (PAS), a susținut că legea ce permite acordarea cetățeniei prin această metodă pune în pericol securitatea națională, precum și regimul liberalizat de vize cu UE.

Tematic

Din noiembrie, va începe să fie acordată cetățenia Republicii Moldova prin investiție
Tagurile:
moratoriu, proiect, investiție, cetățenia


Știrile Zilei