00:38 31 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
94420

Igor Dodon: „Este imposibil să aducem, de urgență, 200 de mii de moldoveni. Este necesar ca starea de sănătate a fiecăruia să fie evaluată atent, iată de ce revenirea trebuie să se întâmple dozat.”.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a informat astăzi că  în fiecare zi primește „tot mai multe mesaje de la cetățenii noștri aflați peste hotare cu rugămintea de a-i ajuta să revină în Republica Moldova”.

„Evident că noi ne dorim ca toți cei din diasporă să revină acasă, și nu doar să revină, ci și să rămână. Vin însă cu rugămintea să înțelegeți că este imposibil să aducem, de urgență, 200 de mii de moldoveni. Este necesar ca starea de sănătate a fiecăruia să fie evaluată atent, iată de ce revenirea trebuie să se întâmple dozat”, a explicat șeful statului.

Igor Dodon a subliniat că autoritățile își doresc ca moldovenii să revină acasă și deja sunt pregătite programe care i-ar ajuta pe cetățeni să se încadreze mai activ în viața socială și economică din Republica Moldova.

„Vom face tot posibilul pentru a crea premise să reveniți în țară, dar haideți să venim în etape”, a adăugat Igor Dodon.

Șeful statului și-a făcut public acest mesaj, text și video, pe pagina de Facebook.

Tematic

Aproape 600 de oameni au revenit în Moldova prin culoare de tranzit în 24 de ore - Video
Tagurile:
COVID-19, Igor Dodon


Știrile Zilei