06:53 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
176 0 0

Asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă, potrivit președintelui Igor Dodon. Șeful statului a avut o întrevedere consacrată acestui subiect. S-a discutat și despre stimularea maximă a comerțului online.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu conducătorii asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova, fiind abordate mai multe chestiuni legate de asigurarea țării cu produse alimentare.

La discuție au participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Raileanu, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului, Ion Perju. 

Asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă, potrivit șefului statului.

„Am subliniat faptul că aceasta este o componentă indispensabilă a sistemului de securitate națională, mai ales în condițiile crizei provocate de pandemie, din care motiv conducerea de vârf a țării acordă o atenție prioritară acestui subiect”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Anterior, în cadrul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții celor mai mari rețele comerciale din Republica Moldova, președintele Igor Dodon a primit asigurări că nu vor fi admise majorări nejustificate a prețurilor.

„Totodată, astăzi am vorbit despre importanța asigurării unui proces de producție neîntrerupt și a continuării exporturilor și importurilor de mărfuri necesare. În acest context, am examinat obstacolele care apar, precum și căile de depășire a acestora, inclusiv prin organizarea unor negocieri cu partenerii externi”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că, la întrevedere, în altă ordine de idei, s-a menționat că anul agricol curent este dificil din cauza toamnei secetoase din 2019, a iernii, care a fost fără zăpadă, dar și a unei posibile secete.

Igor Dodon le-a dat asigurări producătorilor agricoli că prețurile la energia electrică în curând vor fi reduse și, astfel, costul electricității „nu va putea influența negativ formarea prețurilor și procesul de producție”.

În cadrul discuției de astăzi au fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerțului online, inclusiv pentru produsele agricole. Acest fapt ar conduce, potrivit participanților la ședință, nu doar la susținerea producătorului agricol, dar și la creșterea nivelului de dezvoltare tehnologică a economiei naționale.

Tematic

Prohibiție din 1 aprilie: Este interzis pescuitul sportiv, amator și de agrement
Lista unităților comerciale care livrează produse alimentare la domiciliu
Tagurile:
produse alimentare, Igor Dodon


Știrile Zilei