14:45 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (813)
125 0 0

Prim-ministrul Ion Chicu a dat asigurări că pensiile și alocațiile sociale sunt repartizate „conform graficului”, chiar dacă Bugetul de Stat a avut venituri scăzute în această perioadă.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Economia Republicii Moldova a fost afectată și au scăzut veniturile la Buget după declararea stării de urgență din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19, potrivit prim-ministrului. 

Ion Chicu și-a exprimat speranța că perioada critică nu va dura mai mult de 3-4 săptămâni. 

„Situația economică este afectată în această perioadă.Veniturile au scăzut la buget. Sperăm că situația epidemiologică se va termina în 3-4 săptămâni, astfel încât businessul să-și poată relua activitatea. Până atunci, trebuie să manifestăm răbdare, înțelegere și să respectăm măsurile restrictive”, a declarat premierul după ședința comună cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greacenîi.

Șeful Guvernului a spus că în prezent „se finalizează procesul de repartizare” a pensiilor și alocațiilor sociale și că acestea sunt achitate „conform graficului”.

Reamintim că alte două decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal. Potrivit acesteia, este vorba de o pacientă de 81 de ani, care a decedat la Spitalul Clinic Republican. Femeia, originară din Căușeni, a ajuns la spital în stare gravă.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de 78 de ani, internat pe 4 aprilie cu cardiopatie și hipertensiune arterială la Spitalul de Urgență. Numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 17. 

Totodată, ministrul spune că 76 de persoane, din cele 864 confirmate pozitiv, sunt în stare gravă.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (813)

Tematic

Va fi testat întregul personal medical, iar bolnavii în formă ușoară vor fi tratați acasă
Tagurile:
plăți sociale, pensiile, Ion Chicu


Știrile Zilei