19:45 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
166 0 0

În Chișinău continuă lucrările de amenajare a parcurilor, zonelor verzi și de reparație a străzilor chiar și în perioada stării de urgență instituite din cauza pandemiei de COVID-19. Primarul Ion Ceban a dat indicații să fie nimicită toată ambrozia.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Primarul Ion Ceban le-a solicitat responsabililor să intervină promt în nimicirea plantelor de ambrozie mai înainte ca această plantă puternic alergenă să reușească să se dezvolte și să-și împrăștie polenul.

„Foarte multe persoane au de suferit în urma acestei plante”, a subliniat edilul Chișinăului în ședința Primăriei din 27 aprilie.

Medicii avertizează că polenul de ambrozie le poate provoca alergii severe unor persoane. Ambrozia a fost declarată „o specie periculoasă pentru sănătate” de către experți ai Comisiei Europene.

În Chișinău vor continua și pe parcursul acestei săptămâni lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii, reparația străzilor, trotuarelor, amenajarea parcurilor și zonelor verzi.

Toate aceste lucrări au ca scop „să dezvolte Capitala, pentru ca aceasta să arate mult mai frumoasă”, a spus primarul. Ion Ceban a anunțat că Primăria a semnat un acord de cooperare cu Fondul de investiții RK (filiala 100% a Fundației Roskongress) și cu „Academy of Real Estate”, care vor participa la elaborarea planului general pentru dezvoltarea orașului și crearea unui centrului comun pentru managementul de proiecte.

La ora actuală, Direcția generală urbanism și relații funciare lucrează asupra Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău.

„După ce partea română va analiza materialele, documentul va fi prezentat Comisiei municipale de profil, pentru avizare”, a anunțat primarul.

Un alt proiect important de pe agenda Primăriei sunt lucrările de modernizare a Stației de epurare a apelor uzate. Toate cele trei lacuri de acumulare a nămolului vor fi acoperite și acum sunt testate anumite soluții tehnice pentru centrifugi, care să diminuaze mirosul urât măcar pe jumătate.

Menționăm că luni, 27 aprilie, a fost reluat comerțul în toate magazinele din Chișinău care vând produse cu amănuntul. Piața Centrală și centrele comerciale rămân închise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ultima oră: Republica Moldova trece de pragul de 100 de decese cauzate de COVID-19
Tagurile:
Chișinău, primarul, ambrozie


Știrile Zilei