04:02 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
12610

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat când ar putea avea loc alegerile prezidențiale din acest an.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Președintele Igor Dodon va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale din acest an să fie organizate pe 1 noiembrie. 

Declarații în acest sens au fost făcute după ședința de lucru a președintelui țării cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

„Vă amintesc, alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie. De aceea propun majorității parlamentare ca la următoarea ședință a Parlamentului să numească data alegerilor pentru data de 1 noiembrie 2020”, a precizat șeful statului.

Alegerea președintelui țării a fost unul dintre cele cinci subiecte discutate în cadrul tradiționalei ședințe de luni a conducerii de vârf a țării.

Tot în cadrul ședinței s-a decis ca joi să aibă loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia se vor aborda „două subiecte de interes național - furtul miliardului și Aeroportul Internațional Chișinău”.

„Vom puncta, și poate chiar vom anunța public anumite decizii referitoare la aceste două subiecte”, a menționat președintele.

Cei trei oficiali au mai discutat și despre activitatea de șase luni a actualului Cabinet de miniștri. Potrivit șefului statului, „în fruntea Guvernului avem o echipă de profesioniști care au făcut și fac față tuturor provocărilor, în special celor create de pandemia coronavirusului.

Dodon spune că în momentul de față Guvernul Chicu este susținut de o majoritate solidă de 54-55 de deputați. Totodată, șeful statului a anunțat că perioada stării de urgență, cel mai probabil, nu va mai fi prelungită după data de 15 mai. Anumite restricții vor fi ridicate treptat iar după acea dată vor fi reluate cursele aeriene, însă dar doar cu țările unde la fel au fost ridicate aceste restricții. De asemenea, Igor Dodon a îndemnat oamenii să fie precauți, mai ales că un nou val al pandemiei nu este exclus, iar acesta ar putea fi înregistrat în toamna sau iarna acestui an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

În baza cărui sistem se vor desfășura alegerile anticipate: Decizia Curții Constituționale
Tagurile:
scrutin electoral, Președintele RM, Alegeri

Știrile Zilei