15:00 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
125 0 0

Potrivit proiectului înaintat de PSRM, alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc pe 1 noiembrie 2020.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Deputatul socialist Vasile Bolea, președintele Comisiei Juridice, numiri și imunități, a publicat proiectul de Hotărâre înregistrat de deputații PSRM care prevede organizarea alegerilor prezidențiale în data de 1 noiembrie 2020.

„Am înregistrat un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor Președintelui Republicii Moldova. Conform art.109 alin.3) din Codul electoral, Parlamentul stabilește data alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Am propus ca data alegerilor să fie stabilită pentru 1 noiembrie 2020”, a scris Bolea.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a anunțat după tradiționala ședința de lucru președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, că va propune Parlamentului ca alegerile prezidențiale din acest an să fie organizate pe 1 noiembrie.

Dodon a precizat că alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie. Din aceste considerente, el a declarat că va propune majorității parlamentare ca la următoarea ședință a Legislativului să numească data desfășurării alegerilor pentru 1 noiembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)

Tematic

În baza cărui sistem se vor desfășura alegerile anticipate: Decizia Curții Constituționale
Tagurile:
1 noiembrie, PSRM, alegeri prezidențiale

Știrile Zilei