00:37 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
323 0 0

Șeful statului, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, sunt favoriții alegătorilor pentru scrutinul prezidențial din această toamnă. Asta arată rezultatele unui sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a realizat un sondaj la subiectul alegerilor prezidențiale din toamnă. Potrivit cercetării sociologice, circa 64% din cetățenii țării au declarat că s-ar putea prezenta la urnele de vot în cadrul unor alegeri prezidențiale, în timp ce 18% dintre moldoveni susțin că probabil vor merge la alegeri. În același timp, 10% din respondenți spun că probabil nu se vor prezenta la vot, iar 7% declară că sunt siguri că nu vor merge la scrutin.

La întrebarea pentru cine și-ar da votul, 38% din moldoveni au spus că pe Igor Dodon, în timp ce pentru Maia Sandu au optat 16,2%. Cei doi sunt urmați de Andrei Năstase cu 6,7%, Renato Usatîi - 5,9%, Pavel Filip cu 3,7% la sută și Ion Chicu - 3,1%. 

La întrebarea închisă, pe același subiect, pentru respondenții deciși, 47% din moldoveni au spus că își vor da votul pentru Igor Dodon, în timp ce 20 la sută din cei chestionați au precizat că și-ar da votul pentru Maia Sandu. Cei doi sunt urmați de Andrei Năstase - 8,3%, Renato Usatîi - 7,3% și Pavel Filip 4,6 la sută. Sondajul a fost realizat în perioada 1-7 mai, pe un eșantion de 1 141 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Astăzi, deputații socialiști au înregistrat proiectul cu privire la data alegerilor prezidențiale. Potrivit documentului înaintat de PSRM, scurtinul ar urma să aibă loc pe 1 noiembrie 2020. Anterior, șeful statului, Igor Dodon, a precizat că alegerile președintelui pot avea loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Deputații socialiști au înregistrat proiectul cu privire la data alegerilor prezidențiale
Igor Dodon, despre alegerile prezidențiale 2020: Când vor avea loc
Tagurile:
sondaj, Sandu, Dodon

Știrile Zilei