15:38 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
22620

Alesul poporului a ajuns în Parlament, candidând pe lista națională a PSRM. În locul său va veni următorul deputat de pe lista Partidului Socialiștilor.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Deputatul socialist Oleg Teterea și-a depus cererea de demisie din funcția de deputat începând cu data de 12 mai 2020. Un proiect de hotărâre a fost înregistrat marți în Parlament.

”Prin prezenta, în conformitate cu art. 69 din Constituție (…) aduc la cunoștința dumneavoastră, că renunț la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu 12 mai curent", este menționat în textul cererii.

Cererea de demisie urmează a fi confirmată de plenul Parlamentului. Conform listei, în locul lui Teterea în Parlament ar urma să vină Nicolae Pascaru.

Anunțul a fost făciut de liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță pe pagina sa de Facebook.

”Deputatul PSRM, Oleg Teterea și-a depus mandatul în legătură cu angajarea la un alt post ce este incompatibil cu statutul de parlamentar. Mandatul vacant îi va reveni următorului candidat de pe lista PSRM, Nicolae Pascaru”, a scris Furculiță.

Totodată, el și-a exprimat speranța că mandatul lui Nicolae Pascaru va fi validat în următoarele zile, astfel ca la viitoarea ședință a Parlamentului să intre deja în funcție.

În prezent, raportul de forțe în parlament este următorul: cea mai mare fracțiune parlamentară rămâne a fi PSRM cu 37 de mandate, urmată de cea a Partidului Democrat cu 17 mandate. Cea de-a treia fracțiune este a PAS cu 14 deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)

Tematic

Sondaj: "Doar patru formațiuni ar putea accede în Parlament": Iată care sunt acestea
Tagurile:
Oleg Teterea, socialist

Știrile Zilei