00:07 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a dispus scoaterea lui Marc Tkaciuk de sub urmărire penală și clasarea procesului penal în care acesta era vizat.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Procuratura Generală anunță că a clasat procesul penal în privința lui Mark Tkaciuk. Cauza penală a fost pornită de Procuratura Anticorupție în septembrie 2017, pe faptul pretinselor acțiuni de evaziune fiscală, comise de către factori de decizie ai Școlii Antropologice.

În aceiași zi, dosarul a fost expediat pentru investigare, conform competenței, la PCCOCS, care a efectuat actiuni de urmărire penală ce nu impuneau implicarea unor persoane concrete.

Acum trei luni, Mark Tkaciuk a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost audiat. El a negat orice implicare. Astfel, Procuratura a dispus scoaterea lui Mark Tkaciuk de sub urmărire penală și clasarea procesului penal în care acesta era vizat.

Mark Tkakiuk a fost ales de cinci ori deputat în Parlament pe listele PCRM. De două ori, în 2001 și în 2005, a renunțat la mandat în favoarea funcției de consilier prezidențial al lui Vladimir Voronin. Într-un interviu din septembrie 2014, acesta a declarat că se retrage definitiv din politică și că-și va consacra activitatea de mai departe lucrărilor științifice și că nu va mai colabora cu niciun politician. Totuși, în august 2019, Mark Tkaciuk împreună cu fostul comunist Iurie Munteanu au fondat Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce se întâmplă cu dosarul deputatului Sergiu Sîrbu: Iată ce spune Procuratura
Ultimă oră: Procuratura vine cu noi detalii în cazul contrabandei cu valută de la Leușeni
Tagurile:
dosar, procuratura


Știrile Zilei