23:12 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)
22911

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus astăzi sistarea, în următoarele două zile, a regimului de carantină în două localități. Comisia a decis și scutirea de taxe și plăți vamale a două loturi de ajutoare umanitare, constând din viziere de protecție și pastile.  

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Regimul de carantină din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, va fi sistat din 15 mai, iar în orașul Ștefan Vodă – din 16 mai, potrivit dispoziției din 14 mai a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Prin același document, este dispusă scutirea de de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și TVA a două loturi de ajutoare de peste hotare pentru combaterea COVID-19: un lot de echipamente de protecție, constând din 10.500 de viziere, oferit de către guvernul Lituaniei, cu titlu de donație, și un lot de 40.000 de pastile comprimate „Hydroxychloroquine Sulfate”, concentrație de 200 mg, oferite de compania „Sandoz Pharmaceuticals”, din Slovenia, de asemenea cu titlu de donație.

De asemenea, prin dispoziția CSE este prevăzută o escală la Atena a unei curse aeriene charter Dubai – Chișinău și este autorizată cursa aeriană charter Zurich – Tirana - Chișinău, pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

În finalul dispoziției se relevă că „nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”.

Toate dispozițiile CSE, semnate de premierul Ion Chicu, intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)

Tematic

Situația epidemiologică în două din focarele active de COVID-19: Detalii
Tagurile:
carantina, situatii exceptionale, comisia


Știrile Zilei