00:08 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la o întâlnire virtuală a șefilor de Guverne a Inițiativei Central Europene pentru administrarea urgenței generate de epidemia COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 mai -Sputnik. Epidemia COVID-19 este o provocare fără precedent pentru toată lumea și generează o criză economică, socială și umanitară. Astfel au calificat efectul coroavirusului mai mulți șefi de guverne care a participat la un forum online. La discuții a fost și premierul moldovean Ion Chicu.

Pe lângă reprezentanții executivelor, la ședință au luat parte comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Várhelyi, directorul Regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, și președintele BERD, Suma Chakrabarti.

Oficialii au confirmat că, în contextul COVID-19, este necesar de a fi întreprinse niște măsuri urgente, hotărâte și comprehensive pentru a reuși combaterea epidemiei. Totodată, au menționat că cele mai eficiente abordări în depășirea coronaviruslui este cooperarea, încrederea reciprocă și solidaritatea.

În cadrul discuțiilor, a fost salutată realocarea a 7 miliarde de euro prin intermediul diverselor proiecte pentru a sprijini Balcanii de Vest și țările Parteneriatului Estic, pentru nevoile urgente în sănătate, asistență umanitară și pentru atenuarea efectelor economice ale pandemiei.

Inițiativa Central Europeană este un forum de cooperare regională în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est și curpinde 18 state. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline în 1996. Sediul ICE este în orașul Triest, Italia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Guvernul Chicu la șase luni de mandat: Ce crede Igor Dodon despre actualul executiv
Ion Chicu, mesaj la împlinirea a șase luni de la învestirea Guvernului
Tagurile:
Premier, Guverne


Știrile Zilei