17:17 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Partidul Socialiștilor din Moldova condamnă plecările deputaților din fracțiuni și anunță că cetățenii asistă la un atac orchestrat, coordonat și finanțat din greu din miliardul furat de către oligarhii fugari prin Miami și Israel.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. PSRM a emis un comunicat de presă în care declară că unele grupări oligarhice corup deputații cu scopul de a distruge majoritatea parlamentară și a demite Guvernul în plină criză pandemică. 

”Se dorește cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunității în cazul unor deputați, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Grupările oligarhico-criminale fac tot posibilul ca să-și apere astfel imunitatea personală, dar și să-și păstreze miliardele de lei furate de la cetățenii moldoveni, să-și apere Aeroportul Chișinău, furat de la poporul nostru. Suntem curioși să vedem, dacă formațiunile PAS și PPDA vor colabora cu grupurile oligarhice din Parlament – Șor și Pro-Moldova, inclusiv pentru demiterea Guvernului Chicu”, se arată în comunicatul PSRM. 

Partidul Socialiștilor condamnă aceste acțiuni și menționează că cetățenii au așteptat mulți ani să se facă dreptate în aceste două dosare de rezonanță, iar când adevărul trebuie să triumfe, când banii furați și aeroportul concesionat trebuie să fie întorși statului și persoanele vinovate să fie pedepsite conform legii, au început să fie puse bețe-n roate. 

”Asistăm la un atac orchestrat, coordonat și finanțat din greu din miliardul furat de către oligarhii fugari prin Miami și Israel. Suntem siguri că poporul este de partea noastră, a celor care vor ca „dosarul miliardului” să fie dus la bun sfârșit, iar Aeroportul să fie întors statului. Cei care distrug majoritatea parlamentară, cumpărând deputații, cei care vor să arunce țara în haos în perioada crizei pandemice prin demiterea Guvernului Chicu, trebuie să-și asume toată responsabilitatea pentru cele ce se vor întâmpla”, se menționează în comunicat. 

În context, PSRM a reconfirmat dorința de a păstra stabilitate în țară, dar menționează că este gata să meargă oricând la alegeri parlamentare anticipate, iar cetățenii să-și spună cuvântul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PSRM propune ca președintele ales să-și păstreze carnetul de partid: Iată ce cred experții
Tagurile:
haos, deputați, PSRM

Știrile Zilei