23:27 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
16401

Ministerul de Interne a venit cu o reacție, după ce ieri primarul de Bălți Renato Usatîi a anunțat că va redeschide piețele din oraș. Reprezentanții MAI afirmă că declarațiile lui Usatîi nu au la bază niciun suport juridic.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne se menționează că în data de 15 mai Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia de a prelungi sistarea activității piețelor comerciale din Chișinău și Bălți până în data 31 mai, pentru a evita răspândirea COVID-19 și a proteja sănătatea și viața cetățenilor.

Cu toate acestea, reprezentanții MAI spun că unii politicieni ignoră aceste prevederi și îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile stabilite. Aceste apeluri „nu au la bază o decizie oficială și induc în eroare societatea”.

Cei de la MAI s-au referit la declarațiile de ieri ale primarului de Bălți, Renato Usatîi, care a anunțat că va redeschide piețele din oraș. În comunicat se menționează că declarația nu are suport juridic, iar acest lucru va pune în pericol viața cetățenilor. Ministerul reiterează că încălcările restricțiilor sunt documentate, iar cei care admit astfel de acțiuni sunt pedepsiți conform legii. 

„Mizăm totuși pe responsabilitatea fiecărui cetățean și recomandăm să respectați aceste reguli de prevenire a virusului, până în momentul în care autoritățile vor anunța oficial despre permisiunile de reluare a activităților”, se menționează în comunicatul Ministerului de Interne. 

Totodată, MAI anunță că polițiștii vor monitoriza acțiunile în zona piețelor din Bălți pentru a informa oamenii despre riscurile la care se supun și pentru a preveni eventuale incidente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ion Chicu a efectuat vizite la Sângerei și Bălți: Ce a discutat cu Renato Usatîi - Foto
Renato Usatîi revine la Primăria Bălți: Rezultatele finale
Tagurile:
Usatîi, Poliție, Bălți


Știrile Zilei