23:14 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
45 0 0

Biroul politici de reintegrare informează despre refuzul repetat al părții transnistrene de a participa la ședințele cu privire la gestionarea situației epidemiologice.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Tiraspolul nu a participat nici astăzi la ședința Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Precizarea a fost făcută de Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat de presă. Potrivit informațiilor, în cadrul ședinței urmau să fie abordate subiecte legate de modul de gestionare a situației epidemiologice în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, accesul la serviciile medicale, dreptul la sănătate, etc.

„Tiraspolul însă a anunțat luni seara că nu va participa la ședință, invocând noi motive speculative. În acest context, reprezentantul politic al Republicii Moldova în reglementarea transnistreană, Cristina Lesnic, își exprimă regretul în legătură cu această decizie defectuoasă, care ar permite asigurarea cooperării la nivel de experți medicali în domeniul sănătății, pentru a oferi cetățenilor servicii medicale de calitate”, se precizează în comunicatul Biroului politici de reintegrare.

Tiraspolul a refuzat și anterior să discute în cadrul Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, iar în data de 10 aprilie vicepremierul Cristina Lesnic a solicitat convocarea formatului 5+2 pentru a discuta măsurile părții transnistrene pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din numărul total de 6138 de îmbolnăviri cu noul coronavirus 797 au fost confirmate în partea stângă a Nistrului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

COVID-19 a mai făcut o victimă în regiunea transnistreană
Tagurile:
Chişinău-Tiraspol, întrevederi la Tiraspol


Știrile Zilei