01:32 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
,
146 0 0

Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc este infectat cu COVID-19. Informația a fost confirmată de deputatul PDM Dumitru Diacov.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Dimineață, deputatul PAS Mihai Popșoi a scris pe Facebook că deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc lipsește de la ședința Parlamentului pentru că ar fi infectat cu COVID-19. Ulterior, deputatul PDM Dumitru Diacov a confirmat informația.

”Nu are simptome, probabil are o formă ușoară atât el, cât și soția”, a declarat Dumitru Diacov.

După aceasta, președintele Parlamentului a propus ca toți deputații și angajații Legislativului să fie testați la COVID-19. 

În plenul Legislativului este prezent și directorul ANSP, Nicolae Furtună. Acesta le-a sugerat deputaților să facă testele la sfârșitul acestei săptămâni. El a precizat că mâine este prea devreme să fie realizat testul întrucât perioada de incubație a virusului este de minim cinci zile.

Dumitru Diacov a precizat că ieri cei din PDM s-au întâlnit și cu mai mulți membri ai Guvernului. 

În prezent, în Republica Moldova sunt 6 653 de persoane confirmate cu COVID-19. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 266 - stare gravă, 21 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată,  545 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

1 418 cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici - 330, asistenţi medicali -  545, felceri - 73, farmacişti - 20, personal auxiliar - 450 persoane.

Până acum, 3 089 de persoane s-au tratat de COVID-19, iar 232 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nichiforciuc: Când va fi semnat acordul între PDM și PSRM
Nichiforciuc, despre aderarea lui Glavan la grupul parlamentar "Pro Moldova"
Tagurile:
deputat, infecție, COVID-19


Știrile Zilei