00:25 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Parlamentul a votat în două lecturi modificarea unor acte normative ci privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Parlamentul a votat, în două lecturi, un proiect de lege care prevede ca în perioada vacanței funcțiilor de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor, acestea ar putea fi suplinite de membri supleanți până nu vor fi aleși membrii de bază.

Necesitatea acestor modificări rezidă în faptul că CSM activează în prezent într-o componență redusă. Funcția vacantă de membru al CSM din rândul judecătorilor trebuia să fie suplinită în urma alegerilor în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. Însă, deoarece în data de 17 martie 2020 pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de urgență, Adunarea Generală a Judecătorilor nu a avut loc.

”Candidatul pentru funcția vacantă de membru CSM din rândul judecătorilor urma să fie ales de Adunarea Generală a Judecătorilor. Luând în considerare că în data de 17 martie 2020 pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de urgență, Adunarea Generală a Judecătorilor nu a avut loc și nu se cunoaște când va avea loc această adunare. Luând în considerare că CSM activează într-o componență redusă, se propune ca, pe perioada vacanței funcției de membru CSM din rândul judecătorilor, acestea să fie suplinite de judecătorii supleanți, până nu vor fi aleși membrii de bază”, a precizat Vasile Bolea. 

De asemenea, se propune stabilirea clară a determinării majorității în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Vasile Bolea a propus ca această majoritate să fie determinată conform prevederilor Codului Administrativ.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Sondaj: "Doar patru formațiuni ar putea accede în Parlament": Iată care sunt acestea
Tagurile:
Parlament


Știrile Zilei