20:56 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
124 0 0

Senatorul rus Alexei Pușkov a comentat situația politică din Republica Moldova în cadrul unei conferințe de presă susținută la Moscova.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. În Moldova sunt întreprinse tentative de a modifica raportul de forțe politice, cu susținerea unor centre occidentale de influență. Declarația a fost făcută joi de către președintele Comisiei pentru politică informaţională din cadrul Consiliului Federaţiei, Alexei Pușkov, rîspunzând la întrebarea  agenției Sputnik Moldova.

“În ceea ce privește situația politică din Moldova, acum se întreprind tentative de a distruge guvernul de coaliție. Inclusiv pentru a diminua puterea președintelui. Dodon nu le convine multor centre de influență din Occident. Este considerat prea dispus să întrețină relații bune cu Rusia. În acest caz se contează pe faptul că prăbușirea actualului guvern ar putea modifica raportul de forțe politice în Moldova”, consideră senatorul.

Totodată, Pușkov consideră că o schimbare bruscă a raporturilor de forțe în Moldova nu va avea loc. Așa cum menționează senatorul, în țară sunt cei care se pronunță pentru vector ul pro-occidental, dar și cei care își dorește relații bune nu doar cu Occidentul, ci își propun să dezvolte și relațiile cu Rusia.

“Această divizare se va păstra într-o formă sau alta”, consideră Pușkov.

Senatorul a remarcat că deja o perioadă îndelungată politicienii liberali pro-occidentali întreprind tentativele de a schimba raportul de forțe cu ajutorul partenerilor străini, însă nu le reușește.

“Uitați-vă ce i-a oferit Moldovei asocierea cu UE. Poate i-a oferit ceva elitei moldovenești, însă Moldova ca țară - nimic”, a menționat Pușkov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cine are de pierdut și cine va câștiga de pe urma plecărilor din PDM
Ce rol joacă Vlad Plahotniuc în disensiunile din interiorul PDM
Tagurile:
guvern, distrugere, Moldova, Pușkov


Știrile Zilei