00:05 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
194 0 0

Dis-de-dimineață premierul Ion Chicu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îndeamnă oamenii să stea acasă și să nu meargă la cimitire de Paștele Blajinilor.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Din postarea premierului ar fi de înțeles că autoritățile nu vor interzice participarea oamenilor la praznicul de pomenire a morților în cimitire care urmează să se desfășoare în perioada 7-8 iunie.

Postarea lui Chicu este doar un îndemn prin care premierul le cere oamenilor să urmeze sfatul directorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, ca cetățeni să stea acasă când în cimitire se va face Paștele Blajinilor. Furtună zice că, pentru unii, aceasta ar putea fi penultima vizită la cimitir.

Iată ce a scris prim-ministrul Republicii Moldova pe Facebook.

"Să închidem oamenii în case iar - nu mai e posibil. Să oprim din nou toată economia - nu mai e posibil. Să amendăm pe toți simultan - nu e posibil. Să-l ascultăm pe acest Om - e posibil, trebuie! Locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Stați acasă - nu la cimitir", a scris Chicu.

Amintim, pe 07 și 08 iunie cetățenii vor putea merge la cimitire pentru a pomeni pe cei trecuți la cele veșnice, după ce organizarea sărbătorii Paștele Blajinilor a fost amânată pentru această dată.

Mai precizăm că, la începutul lunii aprilie, președintele Igor Dodon și Înalt Preasfințitul Vladimir au avut o ședință comună la care s-a decis că Paștele Blajinilor se amână pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii). Pe toată perioada stării de urgență, adică până pe 15 mai, accesul în toate cimitirele din Capitală a fost restricționat, cu excepția înhumărilor curente la care pot participa cel mult zece persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Paștele Blajinilor, Ion Chicu, mesaj


Știrile Zilei