20:44 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
6910

În data de 1 iulie, în Rusia va avea loc referendumul național cu privire la amendarea Constituției. Secțiile de votare din regiunea transnistreană vor fi deschise în aer liber.

Tiraspol, 10 iun – Sputnik. În regiunea transnistreană vor fi deschise două secții de votare pentru cetățenii Federației Ruse, care vor putea astfel să-și exercite dreptul de a participa la referendumul național privind amendarea Constituției Rusiei. Acestea vor fi deschise la Tiraspol, ambele în ​​aer liber.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, i-a trimis o scrisoare oficială lui Vadim Krasnoselski, cu o solicitare de a contribui la organizarea și desfășurarea scrutinului privind amendarea Constituției Federației Ruse.

”Conform deciziei Ambasadei Ruse, o secție de votare va fi deschis în preajma Casei Ofițerilor, pentru cetățenii ruși care locuiesc în regiunea transnistreană, cealaltă - pe teritoriul unității militare a Grupului Operațional al Forțelor Ruse din Transnistria, unde vor vota militarii și membrii familiilor acestora”, a menționat Comisia Electorală Centrală din regiune.

Potrivit CEC, scrutinul va fi organizat în aer liber, ținându-se cont de măsurile necesare pentru asigurarea securității tuturor participanților.

Comisia Electorală Centrală a elaborat un plan de acțiuni de pregătire și desfășurare a votării la referendumul privind amendarea Constituției Federației Ruse și l-a expediat la adresa Centrului Operațional și și medicului sanitar principal din regiunea transnistreană, Nataliei Beril.

Referendumului național privind amendarea Constituției Federației Ruse va avea loc pe data de 1 iulie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Putin: Există peste 900 de propuneri de amendare a Constituției
Deputații Dumei de Stat a Rusiei au adoptat legea privind amendarea Constituției
Tagurile:
referendum, constituție, Transnistria


Știrile Zilei