04:25 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
41 0 0

Formațiunea „ȘOR” a venit cu propunerea de anulare a interdicției de retransmitere a programelor de televiziune rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a solicitat să fie inclusă pe agenda parlamentară un proiect de lege care propune anularea interdicțiilor de retransmitere a unor emisiuni rusești de televiziune.

Inițiativa nu a întrunit însă numărul necesar de voturi în cadrul Biroului Permanent pentru a fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței plenare de mâine a Parlamentului.

„Noi am elaborat proiectul, l-am înregistrat și suntem gata să venim cu argumentele necesare”, a scris Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, amendamentul vine să anuleze o prevedere neconstituțională, în urma unui număr mare de solicitări din partea cetățenilor.

Amintim că Parlamentul din precedenta legislatură a operat modificări la vechiul Cod al Audiovizualului. Prin acestea s-a interzis transmisiunea unor categorii de emisiuni, în special cele cu caracter politic și militar dintr-un șir de state, inclusiv din Rusia.

Ulterior, a fost adoptat un nou Cod al serviciilor media audiovizuale, în care s-au păstrat interdicțiile respective, chiar dacă au fost criticate de mulți oameni și de numeroase organizații internaționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră nu interzice programele rusești
A trecut sau nu Moldova la televiziunea digitală terestră - Ce spun autoritățile
Tagurile:
Rusia, televiziune, Partidul Șor


Știrile Zilei