05:02 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a confirmat că deputatul Efrosinia Grețu a părăsit formațiunea din care face parte. El a spus că nu s-a așteptat ca ea să facă acest pas și să adere la Pro Moldova a lui Andrian Candu.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Diacov a lăsat să se înțeleagă că cei de la pro Moldova i-ar fi dat bani deputatului Efrosinia Grețu ca să părăsească Partidul Democrat și, respectiv, majoritatea parlamentară.

În  felul acesta coaliția PSRM-PDM rămâne doar cu 50 de deputați. Este adevărat că nici opoziția nu are o majoritate de 51 de mandate, dat fiind că un mandat este deținut de deputatul independent Alexandru Oleinic, care, deocamdată nu și-a anunțat afilierea nici la o tabără.

Grupul Pro Moldova a anunțat pe pagina sa de Facebook că deputatul ales în circumscripția uninominală 41 Leova, Efrosinia Grețu, a aderat la Pro Moldova. Decizia a luat-o inclusiv după consultări cu echipa locală.

Deputatul socialist Bogdan Țârdea a scris pe pagina sa Telegram că, potrivit unor surse, acum câteva zile liderul PPDA, Andrei Năstase, s-ar fi întâlnit cu oamenii lui Andrian Candu. În cadrul întrevederii, lui Năstase i s-au dar asigurări că grupul Pro Moldova este gata să-l susțină prin vor la funcția de premier. Și cei deja au 52 de voturi pentru acest scop încă de săptămâna trecută. Mai rămâne un lucru: s-o convingă pe Maia Sandu, liderul PAS, să constituie o nouă majoritate parlamentară.   

   Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
PSRM, PDM, Opoziție, deputat


Știrile Zilei