07:49 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
12401

Deputații se convoacă astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Parlamentului figurează mai multe subiecte importante.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Unul dintre cele mai importante proiecte care urmează să fie dezbătute astăzi în plen este cel care prevede noi măsuri de susținere a antreprenorilor în contextul crizei pandemice. Inițiativa a fost elaborată de Guvern și a fost înregistrată ieri la Parlament.

Aceasta prevede că de acum încolo și persoanele care au contractat credite de la organizațiile comerciale nebancare vor putea participa la programul de stat de subvenționare a dobânzilor. 

Mai mult, se majorează valoarea creditului pentru care va fi subvenționată dobânda. 

Același proiect prevede atribuții suplimentare pentru Serviciul Fiscal de Stat, care va verifica corectitudinea mărimii subvenției acordate întreprinderilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic. Aceeași instituție va exercita controlul mărimii subvenției acordate în cadrul programului de subvenționare a dobânzilor.

Un alt proiect important de pe ordinea de zi se referă la instituirea unei subcomisii parlamentare pentru exercitarea controlului asupra executării hotărârilor și deciziilor Curții Europene pentru Drepturile Omului și ale hotărârilor Curții Constituționale. Aceasta va activa în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități. În calitate de preşedinte al subcomisiei se alege un reprezentant al opoziţiei parlamentare. 

O altă inițiativă care urmează să fie dezbătută în parlament este cea care prevede pedeapsă cu închisoare pentru persoanele care organizează curse ilegale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, testat pozitiv la COVID-19: Cine este
Tagurile:
ședință plenară, Parlament


Știrile Zilei