20:08 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
15220

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu se va prezenta astăzi în Parlament pentru a fi audiat în legătură cu participarea la Parada de la Moscova a 75 de militari moldoveni, la solicitarea deputaților PAS, din opoziție.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a fost invitat de Secretariatul Parlamentului să se prezinte astăzi în fața deputaților, pentru a fi audiat pe subiectul participării militarilor moldoveni la parada din 24 iunie ce va fi organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Marea Victorie.

Răspunsul oferit de ministru Secretariatului Parlamentului a fost că agenda sa nu-i permite să dea curs invitației, pentru că astăzi efectuează o vizită în nordul țării.

În dimineața zilei, în ședință plenară, deputatul PAS Oazu Nantoi a solicitat ca ministrul Apărării să explice trimiterea pe timp de pandemie cu COVID-19 a militarilor moldoveni la parada de la Moscova.

Parada se va desfășura pe 24 iunie și la ea vor participa 75 de militari moldoveni, care s-au deplasat în Federația Rusă duminica trecută, 14 iunie.

Consilierul președintelui Republicii Moldova pe probleme de apărare și securitate națională, generalul Victor Gaiciuc, a declarat în studioul Sputnik Moldova că toate cheltuielile pentru participarea soldaților moldoveni la Parada Victoriei și le-a asumat Federația Rusă. 

În Rusia ceremoniile festive dedicate împlinirii a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei au fost amânate din cauza pandemiei. Liderul rus Vladimir Putin a propus să fie organizată Parada Victoriei pe 24 iunie, iar marșul „Regimentului Nemuritor” - pe 26 iulie. 

Anterior, președintele Igor Dodon a primit invitație de participare la paradă din partea liderului rus Vladimir Putin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

În Rusia au ajuns militari din 12 țări pentru a participa la Parada Victoriei
Generalul Gaiciuc despre participarea Moldovei la Parada Victoriei de la Moscova
Redislocarea echipamentelor militare la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei
Tagurile:
audiat, Parlament, ministrul Apărării


Știrile Zilei