13:18 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
141 0 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avansat trei scenarii pentru ieșirea din impas în condițiile în care Guvernul a rămas fără susținere parlamentară: guvern minoritar, o alianță de salvare națională și alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 19 iun. - Sputnik. "Ce facem mai departe? Este una dintre cele mai actuale întrebări în Republica Moldova. În prezent, Parlamentul deja nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie, iar Guvernul are o susținere parlamentară la limită", scrie Igor Dodon pe Facebook, în cadrul rubricii "Președintele Răspunde".

Și tot el propune o soluție: partidele anti-oligarhice să elibereze Parlamentul de bandiți.

"Toate partidele anti-oligarhice din Parlament trebuie să își consolideze eforturile pentru a elibera Legislativul de bandiți", scrie șeful statului.

Și tot el avansează trei scenarii.

"Cum putem face acest lucru? Avem 3 scenarii posibile: rămâne Guvern minoritar, facem o coaliție de salvare națională între PSRM, PDM, PAS și DA sau, la fel, aceste patru partide anti-oligarhice se întâlnesc și decid că mergem la alegeri parlamentare anticipate. Eu sunt disponibil săptămâna viitoare să avem o discuție cu liderii acestor formațiuni – Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase", a scris Dodon.  

El a mai spus că în Parlamentul Republicii Moldova are loc vânzxarea și cumpărarea deputaților. Și cetățenii regretă acest fapt. El a dat exemplu PDM care a intrat în Parlamentul cu 30 de deputați, iar acum a rămas cu 13. Practic 16 deputați au părăsit partidul, a precizat șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Națională, Salvare, coaliție, Scenarii, Dodon


Știrile Zilei