18:30 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
162 0 0

Armata este pregătită să-și sprijine cetățenii, dacă viața o va cere, a afirmat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, după ce a inspectat cele peste 20 de unități de transport și tehnică blindată reparate recent.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, însoțit de comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, au inspectat pe 19 iunie, în cadrul unei reviste de front, tehnica militară reparată recent din dotarea unităților dislocate în Tabăra Militara 142.

Ulterior, ministrul Apărării a scris pe Facebook: „În concluzie, declar că armata este pregătită să își sprijine cetățenii când situația ne-o va impune”.

Alexandru Pînzari le-a mulțumit specialiştilor din cadrul taberei care au reparat cele peste 20 de unități de transport și tehnică blindată, precum și vehicule din Batalionul de Gardă, Batalionul cu destinație specială „Fulger”, Batalionul 22 de menţinere a păcii și Batalionul Transmisiuni.

„Apreciez calitatea lucrărilor de reparație, dar și profesionalismul personalului responsabil de restabilirea tehnicii. Pentru tot efortul depus, am decorat efectivul participant la restabilirea tehnicii cu distincţii”, a informat ministrul Apărării.

Ministrul Alexandru Pînzari și generalul de brigadă Igor Gorgan au urmărit un marș al tehnicii recondiționate, care s-a deplasat pe itinerarul strada Pietrarilor — șoseaua Hâncești — strada Pietrarilor, din Chișinău, pentru a evalua starea acesteia, dar și a verifica nivelul de pregătire a militarilor la conducerea unităților de tehnică din dotare, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Inspecţia şi recondiţionarea tehnicii militare face parte din planul de activitate al Armatei Naţionale pentru anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ministrul Alexandru Pînzari a inspectat Batalionul de Artilerie din Ungheni - Video
Ministrul Apărării nu va fi audiat astăzi în Parlament – iată motivul
Tagurile:
Alexandru Pânzari, ministru, lupta, tehnica


Știrile Zilei