13:10 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
86 0 0

Guvernul a aprobat banii necesari pentru plata indemnizației unice de 16 mii de lei unui număr de 352 de bugetari care s-au molipsit de COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Guvernul a adoptat miercuri, 24 iunie, o nouă hotărâre cu privire la alocarea banilor pentru plata indemnizațiilor unice de 16 mii de lei persoanelor angajate la stat și care s-au contaminat cu COVID-19 în timp ce-și executau atribuțiile de serviciu.

A fost aprobată suma de 5 milioane 632 de mii de lei, din care să fie plătite indemnizații unui număr de 352 de persoane.

Premierul Ion Chicu a propus ca, de această dată, hotărârea să fie adoptată „de principiu”, urmând ca unele cazuri să fie argumentate temeinic, pentru a nu exista îndoieli că beneficiarul s-a infestat în timpul orelor de muncă și în virtutea atribuțiilor de serviciu.   

Precizăm că, din numărul total al beneficiarilor, de această dată 18 sunt angajați în instituții subordonate Ministerului Justiției, 8 fac parte din sistemul Ministerului Apărării, 6 persoane sunt angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, iar 320 sunt angajați din sfera de competențe a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, preponderent fiind vorba de cadre medicale.

Ședința Guvernului s-a desfășurat online, premierul și ceilalți membri ai Cabinetului intervenind din birourile lor prin legătură video. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vladimir Putin anunță noi măsuri de susținere a populației în contextul pandemiei COVID-19
Tagurile:
indemnizaţie, COVID-19


Știrile Zilei