20:40 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
7000

Guvernul a aprobat în ședința sa din 24 iunie o hotărâre de Guvern ce dispune crearea instituției publice „Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii”.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. O instituție publică nouă, aflată la autogestiune, va fi creată în Republica Moldova - Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. Guvernul a adoptat decizia în ședința din 24 iunie.

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii va fi creată prin reorganizarea și transformarea autorității publice „Unitatea de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare”.

Agenția va avea atribuții în aria de competențe a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe care-l va avea ca fondator.

Scopul agenției va consta în facilitarea accesului fermierilor la tehnică și echipament agricol  modern  prin vânzare-cumpărare, inclusiv în rate, pentru asigurarea creșterii producției  agroalimentare competitive  și  dezvoltarea unei oferte de alternativă/soluții pentru modernizarea agriculturii, prin furnizare de consultanță și expertize, instruire, asistență în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar.

Agenția va fi în drept să posede și să administreze patrimoniul propriu, să elaboreze și să aprobe regulamente speciale ce-i vor reglementa activitățile interne, să-și administreze conturilor curente și speciale, să încaseze plăți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Secetă hidrologică: Recomandările specialiștilor pentru o agricultură durabilă - detalii
Stabilitatea bugetară și situația din agricultură: Ce spune conducerea țării
Tagurile:
agricultura, noua agentie, dezvoltarea


Știrile Zilei