16:18 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
10510

Președintele Igor Dodon a semnat vineri, 3 iulie, decretele cu privire la numirea ambasadorilor Republicii Moldova în Estonia și China.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Ion Stăvilă va reprezenta Republica Moldova în Estonia, iar Dumitru Braghiș va fi ambasador în China.

Președintele Igor Dodon a semnat pe 3 iulie decretele cu cu privire la numirea noilor ambasadori și a avut și o întrevedere cu Ion Stăvilă și Dumitru Braghiș.

 

Ion Stăvilă a fost anterior ambasador în Ucraina, iar Dumitru Braghiș a deținut funcția de prim-ministru acum vreo 20 de ani.

„I-am felicitat pe ambii ambasadori cu ocazia noii numiri, le-am urat succes în activitatea diplomatică, subliniind importanța consolidării relațiilor dintre Republica Moldova și China, Republica Moldova și Estonia în domeniul comercial-economic, umanitar, în sfera tehnologiilor informaționale etc.”, a scris președintele Dodon pe Facebook.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că relațiile de colaborare cu aceste state, odată cu numirea noilor ambasadori, „vor atinge un nivel calitativ superior, în pofida crizei pandemice globale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon: Ce se întâmplă în Parlament e bătaie de joc - voi face totul ca să avem anticipate
Igor Dodon a vizitat astăzi Coșnița și Vadul lui Vodă – Foto
Dodon, despre cei care fabricau clandestin elicoptere la Criuleni: Sunt foarte talentați
Tagurile:
Igor Dodon, China, Estonia, ambasadori


Știrile Zilei