01:46 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
11510

Din Bugetul de Stat vor fi alocați peste 71 de milioane de lei pentru „Arena Națională”. Peste 5 milioane vor merge la majorarea capitalului social al srl-ului, iar restul banilor vor fi rambursați investitorului privat.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 3 iulie, o hotărâre ce prevede alocarea unor fonduri în mărime de până la 71 de milioane 306 mii lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”.

Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. 

Conform notei informative a hotărârii, mai mult de 66 de milioane de lei sunt destinați rambursării investiției efectuate de compania privată în procesul de construcție a „Arena Națională”. Peste 5 milioane de lei vor merge la majorarea capitalului social al „Arena Chișinău”.

Precizăm că, pe 24 august 2018, Ministerul Educației, în calitate de partener public, a semnat un contract de construcție a arenei polivalente cu o companie privată.

Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice, care este asociat unic al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, va aloca banii în baza documentelor justificative, prevede hotărârea.

Agenția Proprietății Publice urmează să asigure operarea modificărilor în statutul „Arena Națională” SRL, în vederea majorării capitalului social și prezentarea acestora, în termen de 30 de zile de la adoptare, Instituției Publice „Agenția Servicii Publice”, pentru efectuarea înregistrării de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Când vor avea loc primele competiții la ”Chișinău Arena” - Precizările președintelui Dodon
Tagurile:
Chișinău Arena


Știrile Zilei