02:58 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
66510

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în data de 31 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu anunță că se extinde starea de urgență în sănătate publică până în data de 31 iulie. 

Șeful Guvernului a anunțat că va rămâne în vigoare și restricția cu privire la respectarea regimului de izolare de 14 zile de către cetățenii care revin în țară de peste hotare.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Din păcate, trebuie să păstrăm același regim de autoizolare pentru 14 zile pentru cetățenii noștri care revin de peste hotare. Nu este posibil acum să eliminăm această restricție. Bineînțeles că îi primim pe cetățenii noștri care revin acasă, dar va trebui 14 zile să păstreze acest regim de carantină”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a menționat că prelungirea stării de urgență în sănătate publică a fost necesară, având în vedere că situația epidemiologică este în continuare una complicată. 

Anterior, Guvernul a instituit stare de urgență în sănătate publică până în data de 15 iulie, dar întrucât acest termen expiră în curând, iar pentru că numărul cazurilor noi de COVID-19 nu a scăzut semnificativ, astăzi s-a decis prelungirea regimului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Reacția președintelui Dodon la ședința de astăzi a Parlamentului - detalii
Ce spune Dodon despre situația din Parlament și soarta Cabinetului Chicu
Tagurile:
stare de urgență, Ion Chicu, Guvernul


Știrile Zilei