03:34 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
97 0 0

Premierul Ion Chicu a spus că, în litigiul cu statul, „Avia Invest” are și „opțiunea să meargă în instanță”. Firma poate contesta decizia Agenţiei Proprietăţii Publice într-un termen de 180 de zile.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, are la dispoziție 180 de zile pentru a contesta decizia de desfacere a contractului de concesiune a activelor şi a terenului aferent obiectivului care i-a fost adusă la cunoștință de Agenţia Proprietăţii Publice (APP). 

Premierul a spus că „Avia Invest” „are și opțiunea să meargă în instanță”, iar „rezilierea se face printr-o procedură care este prevazută în contractul” de luare în concesiune.

Ion Chicu a comentat litigiul statului cu „Avia Invest” în cadrul declarațiilor sale pentru presă din această seară.

Agenţia Proprietăţii Publice a informat astăzi că, din cauza „neexecutării obligațiilor contractuale”, a „rezoluționat” contractul de concesiune încheiat cu SRL „Avia Invest” pe 30 august 2013 și i-a solicitat companiei restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

La rândul său, „Avia Invest” a venit cu o replică, declarând că a primit doar o notificare despre intenția de a rezilia contractul de concesionare. Compania a acuzat autoritățile de atacuri și presiuni. „Avia Invest” susține că „a fost supusă presiunilor, astfel companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Pretențiile statului față de concesionarul Aeroportului: Ce nu a executat Avia Invest
Îndemnul Agenției Proprietății Publice către conducerea ”Avia Invest” - detalii
Tagurile:
Avia Invest, Ion Chicu


Știrile Zilei