17:42 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Politică
Sa primesc un link scurt
76 0 0

Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei. Cum a comentat premierul Ion Chicu acest eveniment.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei. Premierul Ion Chicu s-a referit la acest eveniment la briefingul susținut după ședința de lucru tradițională de luni avută cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Statutul de membru al Consiliului Europei presupune „traducerea în viață a celor mai bune standarde”, a menționat prim-ministrul.

Din cauza lipsei de performanță a guvernelor, „progresul nu este cel dorit, dar trebuie să acționăm solidar pentru a avansa pe această agendă”, a comentat premierul Ion Chicu referitor la evoluția Republicii Moldova în calitate de membru al respectivei organizații.

Precizăm că, pe 13 iulie 1995, la Strasbourg, Republica Moldova a semnat documentele de aderare la Consiliul Europei, devenind cel de-al 36-lea membru al organizației. În aceeași zi a fost semnată Convenția Europeană pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Premierul Chicu a scris despre schimbări în privința unor restricții din 1 august
Tagurile:
Consiliul Europei, premierul


Știrile Zilei