05:56 20 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.34
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
95 0 0

Sesiunea de întrebări răspunsuri în privința moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu a luat sfârșit. Urmează luările de cuvânt, iar ulterior deputații vor trece la procedura de vot.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Sesiunea de întrebări răspunsuri a luat sfârșit. Dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu s-a lăsat cu schimburi de replici dintre premier, deputații din majoritatea parlamentară, pe de o parte, și deputații din opoziție, pe de altă parte. Premierului i s-a reproșat că ar fi gestionat prost criza provocată de COVID-19. 

„Guvernele altor țări au ajutat oamenii în această pandemie. Majoritatea statelor au ajutat oamenii să-și plătească sau să-și amâne creditele. Doar Guvernul Republcii Moldova, în condițiile în care țara asta și așa se îneacă în sărăcie, a decis să nu întreprindă nimic pentru omul de rând.  Am insistat să interziceți instituțiilor publice să trimită oamenii în concediu forțat. Ce ați făcut? Nimic”, a declarat deputatul PAS Dan Perciun. 

Ion Chicu a declarat că în Republica Moldova nu avem creșteri de 200% la șomeri și nu avem restanțe la salarii. El a ținut să precizeze că țara noastră nu dispune de posibilități financiare enorme. 

„Ori citesc acele 10 pagini de acțiuni și îmi dați voie, ori vă spun următoarele: Dacă aveți porpuneri, vă așteptăm. La împărțit mă pricep și eu. Peste 23 de mii de persoane au beneficiat de acel ajutor de șomaj. V-am citit cifrele care au nouă zerouri despre cheltuielile statului. Atunci când vă avântați în cifre, consultați părerile specialiștilor de la Ministerul Finanțelor”, a subliniat Chicu.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și guvernul să fie demis este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați. Coaliția de guvernare formată din PSRM și PDM dispune de 50 de voturi, dar este susținută, de regulă, și de deputatul independent Alexandru Oleinic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Acuzații reciproce și altercații în Parlament, după care o pauză de 30 de minute
Tagurile:
Parlament, Sesiune, întrebări

Știrile Zilei