17:19 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
8110

În cadrul rundei de întrebări adresate lui Boris Johnson în parlamentul britanic, înainte de intrarea în vacanţa de vară, premierul a respins sugestia cu privire la amestecul Rusiei în votul Regatului Unit privind ieșirea din Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Deputatul laburist Ben Bradshaw i-a pus prim-ministrului o întrebare despre raportul referitor la Rusia, sugerând că Johnson și-ar fi pus „deliberat și în mod repetat interese personale și de partid înaintea securității naționale a țării noastre”, guvernul blocând publicarea raportului înainte de alegerile generale din 2019.

Johnson a negat faptul că în raport ar exista ceva care să demonstreze că referendumul pentru Brexit a fost subminat de Rusia. Apoi i-a criticat pe „cei care doresc să rămânem în UE” și a spus că „nu au niciun argument pentru a continua”.

„Ceea ce avem aici este furia elitei pro-rămânere care constată că nu există în realitate nimic în acest raport și nicio dovadă, după toată tevatura”, a spus Johnson.

„Oamenii din această țară nu au votat pentru ieşirea din UE din cauza presiunii din partea Rusiei sau a amestecului rusesc. Au votat pentru a prelua înapoi controlul”, a mai spus prim-ministrul britanic, citat de Sputniknews

Comitetul pentru Informații și Securitate al parlamentului britanic (ISC) a publicat raportul pe 21 iulie, argumentând că „Rusia reprezintă o amenințare serioasă la adresa Regatului Unit”. Guvernul Regatului Unit urmează să publice răspunsul său.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus, într-un comentariu cu privire la raport, că acesta conține „acuzații nefondate” care nu pot fi „demonstrate”. El a adăugat că Rusia nu a intervenit niciodată în alegerile altor ţări și că guvernul rus s-a concentrat asupra propriei dezvoltări, lucru care este „cel mai important pentru noi”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Marea Britanie interzice antenele 5G produse de Huawei
Tagurile:
BREXIT, Moscova, amestec, raport, Marea Britanie

Știrile Zilei